K.F.I. OFERĂ DEPOZITULUI ARCESE VOCEA PERFECTĂ CU SISTEMELE VOCALE VOCOLLECT

Arcese Trasporti a fost fondată în 1966 și, în peste 40 de ani de activitate, a trecut de la o simplă companie de transport la un operator de logistică avansat, care este integrat pe întregul lanț de aprovizionare. Astăzi, Grupul Arcese include 56 de companii care activează în transporturi, logistică și imobiliare și oferă o gamă largă de servicii cu valoare adăugată ridicată: transport rutier și feroviar, transport aerian și maritim și logistică. Clienții Arcese își desfășoară activitatea în diverse domenii: automobile, industria hârtiei, modă, produse chimice, tehnologie. Acestea sunt câteva dintre afacerile în care compania a investit și, făcând acest lucru, a dezvoltat o serie de competențe profesionale de profil înalt.

Arcese se bazează pe o rețea solidă de colaboratori și parteneri comerciali din întreaga lume. Cu peste 2.000 de angajați și o flotă mare de transport, Arcese este unul dintre principalii operatori logistici privați din Europa și printre primii 10 din Italia.

.

Grupul Arcese în cifre:

  • Cifră de afaceri de 560 milioane euro în 2012
  • 70 de locații și o rețea mondială
  • 2.000 de angajați
  • 500.000 m² de depozitare

Punctul forte al grupului este unirea celor trei divizii care funcționează în colaborare constantă pentru a oferi clienților cel mai bun sprijin, oferind soluții integrate prin întregul lanț logistic: de la import / export pe mare sau aer, la centre de distribuție sau gestionarea depozitelor de intrare, la distribuția către clientul final și către transportul internațional (FTL, Groupage și Intermodale).

Locația Castel San Pietro Terme, lângă Bologna, este una dintre principalele platforme logistice ale grupului Arcese din Italia dedicate activităților de logistică integrată multi-client și de transport rutier (intern / internațional). Hubul include diverse depozite dedicate și multi-client, depozite personalizate și oferă servicii de ambalare, intrare și ieșire, logistică de documente și comerț electronic.

  • Suprafață totală : 128.000 m
  • 50.000 m depozit,
  • 20.000 m suprafață raftată,
  • 37 spații de încărcare,
  • 30.000 locuri de cules.

La fața locului, lucrând în trei schimburi pe zi, există 35 de operatori de sortare, 4 operatori de transport și un supraveghetor pentru un total de 1.800.000 de linii de picking pe an.

PROVOCAREA

Una dintre prioritățile Arcese a fost necesitatea îmbunătățirii serviciului logistic pentru clientul său, Ford, lider mondial în sectorul auto, atât din punct de vedere al calității, cât și al productivității. Parteneriatul dintre cele două companii a început la sfârșitul anilor ’80 și s-a maturizat în 2000, odată cu lansarea PDC (Centrul de distribuție a pieselor) pentru Ford Italia la Castel San Pietro.

Activitățile legate de afacerea cu piese de schimb Ford includ recepția și înregistrarea, ventilația și ambalarea, retragerea stocului, ambalarea și expedierea. Înainte de introducerea soluției vocale, problemele legate de gestionarea diferitelor activități din depozit erau diferite. Timpul irosit cu fazele de retragere a hârtiei și de aplicare a etichetelor solicitate de client devenea substanțial, sistemul de management nu putea oferi informații în timp real despre stoc și exista o nevoie clară de a reduce erorile de inversare și cantitate și eventualele penalități.

Cu obiectivul de a reduce sau elimina orice problemă de gestionare a depozitelor pentru Ford și de a crește productivitatea și calitatea serviciului său logistic, la sfârșitul anului 2012 a apărut introducerea unei soluții de picking cu sistemul Vocollect Voice. Sarcinile de pregătire prin sistemul vocal fără mâini au fost considerate ideale pentru a garanta profituri mai mari în ceea ce privește funcționarea și reducerea erorilor. Posibilitatea palpitantă de personalizare a operației a fost un puternic stimulent către o soluție inovatoare, dar flexibilă, care ar putea fi inserată într-un context deja bine funcțional.

SOLUȚIA

După o primă analiză a soluțiilor de pe piață, alegerea a înclinat către K.F.I., lider în Italia în implementarea soluțiilor vocale Vocollect, cu un palmares de peste 130 de instalări și 5.000 de utilizatori. K.F.I. a lucrat în strâns parteneriat cu partenerii logistici și cu departamentul IT al Arcese pentru a da viață acestei soluții extrem de stabile, scalabile și flexibile și pentru a furniza rezultatele operaționale promise, menținând totodată un nivel ridicat de confort de lucru pentru operatori.

După o examinare a procesului logistic și a interfeței sistemului gazdă, K.F.I. a ales să implementeze soluția Vocollect Voice. La începutul anului 2013 a fost gata prima lansare, care a fost testată de o echipă de operatori de sortare și cu care au fost identificate domeniile de îmbunătățire. După prima perioadă de testare, managerii de zonă au fost instruiți timp de o lună, iar după aceștia, personalul complet de 40 de operatori s-a împărțit în grupuri de 4-5. Două experiențe de sortare cu un mentor au fost în mod normal suficiente pentru ca operatorii să devină pe deplin autonomi. După o a doua versiune și după ce au făcut modificări de reglare fină la programul de gestionare a depozitului, toți operatorii au început să utilizeze sistemul vocal în mai 2013.

„K.F.I. ne-a oferit cea mai bună asistență și consultanță în timpul proiectării și implementării soluției Vocollect. Suntem foarte încântați că am ales un partener de încredere cu experiență de amploare în instalarea tehnologiei vocale care ar putea integra perfect procesele vocale în dinamica operativă preexistentă”,

a declarat Fabio Pinardi – Coordonator inginerie proiect Arcese pentru Divizia Logistică.

„Sistemul Vocollect ne satisface complet așteptările: în doar câteva luni am redus erorile și timpul irosit, crescând în același timp productivitatea și performanța. Depozitul nostru este acum la fel de bine pus la punct ca mecanismul unui ceas fin, iar excelența noastră operativă s-a îmbunătățit semnificativ.”

REZULTATELE

Precizie mai mare a listelor de ambalare

Trecerea procesului de la manual la automat pe linia de preluare la fiecare colet expediat a eliminat erorile la crearea listei de ambalare. Acest lucru a crescut, fără îndoială, nivelul calității serviciilor perceput de clienții Arcese.

Digitalizarea fluxului de lucru

Cererea de completare, la început manuală și subiectivă, a fost înlocuită de un sistem de control care a fost administrat prin răspunsurile operatorului la stocul de la fața locului.

O mai bună gestionare a volumului de muncă

Deoarece acum se primesc date live despre starea sortării, managerii de zonă pot interveni pentru a integra sau muta personalul la fața locului chiar și în timpul zilei.

Reducerea erorilor de inversiune și cantitate

Odată cu creșterea numărului de selecții efectuate de sistemul vocal, reclamațiile primite de la clienți au scăzut semnificativ.

Îmbunătățirea generală a performanței și creșterea globală

Impactul pozitiv al utilizării Vocollect Voice asupra productivității a fost deja vizibil în primele câteva luni după faza de instruire. Având în vedere tendința pozitivă, urmează să fie prognozate îmbunătățiri suplimentare în ceea ce privește concentrarea mai mare și timpul de așteptare mai scurt pentru fluxurile de comenzi.