Pick to light

Cererea in continua creștere a soluțiilor de eficientizare a activităților de picking si organizare in producție si logistica ne-a împins să exploram tehnologi alternative pentru a satisface cât mai bine nevoile specifice acestei activități.

Pick to light este o soluție tehnologica bazata pe utilizarea luminii pentru  îndrumarea operatorului în mod simplu si eficient in desfășurarea activităților operative, cu un număr de erori foarte redus. In fiecare locație se instalează un dispozitiv dotat cu un display, led-uri si butoane in măsură sa emită un semnal luminos care in combinație cu informația cantității care trebuie încărcată/descărcată, vizualizată pe ecran, permite identificarea rapidă a spațiului unde marfa trebuie depozitată sau de unde trebuie încărcată. Fiind dotat cu butoane, operatorul poate confirma ridicarea materialului si in același timp înregistra in sistem completarea activităților: datele sunt actualizate in timp real in acest fel reducând la minim erorile umane.

Flexibilitatea tehnologiei wireless

Punctul forte al acestei soluții este instalarea in modalitate wireless care permite un echipament flexibil si in mișcare: absenta cablurilor permite remodelarea si adaptarea procesului de picking in funcție de dimensiunile depozitului si/sau a suprafeței de lucru, de numărul de operațiuni făcute si de utilizarea echipamentului variabil pentru mișcarea obiectelor (căruțuri de marfa, cutii, etc. )
Nu numai picking: o soluție unică pentru a acoperi diverse procese.

Nu numai picking: o soluție unică pentru a acoperi diverse procese.

De obicei asociata activității de ridicare marfă, locația este identificata de un semnal luminos, pick to light este o soluție care se prestează in special in gestionarea activității de ridicare marfa masiva, de reorganizare si recuperare a mărfii.

Put to light
In cazul gestionării activității de depozitare a mărfii cu suportul semnalului luminos in corespondență cu locația de destinație pentru depozitare.

Sort by light
In cazul gestionarii activităților de organizare semnalul luminos îndrumă operatorul in organizare
Ideal pentru depozitele supermarket-urilor si logistica e-commerce

Pick to light este o activitate potrivita in efectuarea picking-ului de componente caracterizate de liste de ridicare multi-articol cu locații cel mai adesea distante. Prezența semnalului luminos permite operatorului sa identifice rapid fiecare poziție a componentelor, și nu numai: datorită diverselor culori de lumină este posibilă stabilirea secvenței de preluare a produselor pentru optimizarea milkrun.

O alta aplicare optimala este utilizarea soluției de pick to light in pregătirea comenzilor e-commerce care pot fi guvernate utilizând dispozitive luminoase pentru gestiunea preluarilor multi articol și/sau multi-comenzi.

Descoperă SPEEDYPICK AIR

Sistemele pick to light de ultima generație sunt create pentru a suporta procese de descărcare manuală.

Pentru această soluție îți recomandăm

Etichete electronice inteligente pentru procese industriale cu sau fără buton.

Află mai multe

Speedypick – Sistem pick by light

Află mai multe

Analiză funcțională pentru o aplicare corectă

În compania Plin Tech există o echipă de specialiști capabili să verifice potențialul de aplicare a acestei tehnologii printr-o analiză exactă a proceselor de producție ale clientului și a rentabilității dorite a investiției.

CONTACTEAZĂ-NE!