RFID

Plin Tech  implementează Smart label si tag-uri in procesele de urmărire si monitorizare a produselor.

RFID- Radio Frequency Identification, este o tehnologie care permite recunoașterea si urmărirea obiectelor, mărfurilor si a persoanelor fără a fi nevoie de un contact fizic sau de o citire optica. Datorita caracteristicilor particulare, permite controlul, siguranța si precizia in gestionarea datelor.

Avantaje

  • Reducerea costurilor de gestiune
  • Eficientizarea magaziei
  • Reducerea substanțială a erorilor
  • Eficientizarea întregii filiere

Tehnologia RFID este ideală în medii de lucru extreme unde o etichetă normală poate fi ruptă, sau într-un mediu de lucru dificil cu temperaturi foarte ridicate sau foarte joase. Este folosit în mod frecvent în spitale, administrații publice, scoli, crucea roșie, în armată, etc.

Etichete RFID

Smart Label sunt etichete adezive ce au incorporat un microcip și o antenă RFID. La exterior pot avea orice material de la hârtie la plastic, cu un microcip de dimensiuni si cu caracteristici care variază in funcție de necesitățile clientului. Sunt disponibile și în versiune „on metal” în polistiren alb cu adeziv acrilic, utilizate pentru suprafețe metalice și metalice vopsite. Sunt foarte rezistente  la o gamă largă de temperaturi, la apă și la diverse produse chimice.

Tag RFiD

Tag-urile RFID sunt transmițătoare pentru utilizări speciale cu un microcip si o antenă incorporate. Sunt personalizabile, de diferite dimensiuni și cu microcipuri cu caracteristici diferite in funcție de necesitățile aplicative, câteva exemple de tag-uri utilizate frecvent sunt: badge, ticket, brățări, brelocuri etc.

Tag-urile sunt de doua feluri active si pasive:

Tag active

Au o baterie interna , transmit semnalul automat, aplicabil îsn situații unde este nevoie de citire/scriere la distanță până în 15 metri.

Tag pasiv

Mai economic, fără o baterie interna, conține un cip, o antenă și un condensator. Când este solicitat de un câmp magnetic, permite transmiterea și primirea datelor de o distanță între 25 si 120 cm.

Cititor RFiD

Honeywell CT40 este un terminal mobil performant care poate citi coduri de bare 1D sau 2D și, împreună cu cititorul RFID mobil Honeywell IH25, citește cu cea mai ridicată acuratețe tag-uri și etichete RFID.

Analiză funcțională pentru o corecta aplicație

Datorita caracteristicilor particulare, permite controlul, siguranța si precizia in gestionarea datelor. In Plin Tech o echipa de specialiști este în măsura să verifice potențialul si limitările aplicării acestei tehnologi, printr-o analiza amănunțita a proceselor de urmărire a clientului si a recuperării investiție.

Analiză funcțională pentru o aplicare corectă

În compania Plin Tech există o echipă de specialiști capabili să verifice potențialul de aplicare a acestei tehnologii printr-o analiză exactă a proceselor de producție ale clientului și a rentabilității dorite a investiției.

CONTACTEAZĂ-NE!