Asset Tracking

Sisteme pentru urmărirea resurselor în procesele logistice și în producție

Sistemele de urmărire a bunurilor sunt indispensabile pentru îmbunătățirea fluxului de producție, optimizarea lanțului de aprovizionare, îmbunătățirea gestiunii resurselor si  precizia inventarului.
Companii din toata lumea folosesc Barcode, pentru urmărirea fluxului de materiale,  trasabilitatea produselor sau obținerea informațiilor in timp real in ceea ce privește statusul echipamentelor si evoluția proceselor logistice si productive. Selecționarea, integrarea si aplicarea acestui tip de tehnologie trebuie sa fie analizată cu atenție pentru a maximiza recuperarea investiției.
KFI, acționarul majoritar Plin Tech, cu 20 de ani de experiență, sute de proiecte realizate, milioane de instalări si o echipă de consultanță dedicată, este partenerul ideal pentru realizarea soluțiilor Asset Tracking.

Asset tracking pentru logistică si producție
Societățile care au producție utilizează verificarea asset-urile in timp real pentru a optimiza aprovizionarea in faza de prelucrare si asamblare. Obiectivul e prevenirea blocajelor de producție menținând regulat si sincronizat fluxul componentelor in stațiile de lucru. Totul permite formarea unui mediu fluent garantând astfel o planificare precisă a operațiunilor si un calcul precis al inventarului work-in-progress.

Asset Traking pentru logistica magaziei
În ceea ce privește magazia, soluțiile de Asset Traking permit urmărirea situației stocului, poziția exacta a paleților, a coletelor si a articolelor, creând un avantaj în ceea ce privește gestionarea eficientă și exactă a proceselor logistice de depozitare și prelevare a mărfii cu posibilitatea in plus de a avea acces in orice moment la inventarul acestora.
In afara firmei e posibil controlul mișcării si încărcarea mijloacelor de transport, optimizând pregătirea mărfii in magazin si prevenirea erorilor de încărcare care se pot întâlni în faza mișcării paleților.
Soluția consimte administrarea articolelor de transport reutilizabile (RTI) la plecare si la întoarcere, cum ar fi container, paleti, roll-container, etc.

Asset traking pentru controlul condițiilor bunurilor
Produsele alimentare proaspete și produsele farmaceutice au nevoie de controlul temperaturii și a umidității pentru a garanta conservarea corecta. Cu tag-urile RFID este posibilș înregistrarea acestor date astfel încât să poată fi controlate ulterior. Informațiile stocate dau posibilitatea evidențierii condițiilor ambientale care au sau nu au compromis valabilitatea produsului.
Tag-urile aplicate mașinilor si echipamentelor pot conserva informații prețioase în ceea ce privește reparațiile sau înlocuirea componentelor.

Avantaje

  • Îmbunătățirea controlului: se beneficiază in timp real de informații detaliate
  • Maximizarea eficientei: mărește productivitatea muncitorilor
  • Precizie: reduce la minim erorile umane
  • Conformitate: e posibilă reconstruirea istoricului produsului si pot fi generate rapoarte precise.

Pentru această soluție îți recomandăm

Smart Labels & RFID tags.

Află mai multe

Analiză funcțională pentru o aplicare corectă

În compania Plin Tech există o echipă de specialiști capabili să verifice potențialul de aplicare a acestei tehnologii printr-o analiză exactă a proceselor de producție ale clientului și a rentabilității dorite a investiției.

CONTACTEAZĂ-NE!