Reverse logistics

Gestionarea eficientă și recuperarea valorii din retururile de mărfa

In ultimii ani înmulțirea retururilor a determinat o creștere a costurilor de gestiune suportate de societăți, determinându-le astfel sa caute soluții mai eficiente, structurate, pentru gestionarea fluxului de retur marfa. Ciclul de viață al produselor este din ce în ce mai scurt, creșterea  comerțului electronic și a politicilor de marketing agresive alimentează un fenomen de înmulțire a returnărilor de produse.

Importanța Reverse Logistics
În gestionarea retururilor comerciale, scopul procesului logistic invers este de a recupera o parte din valoarea bunurilor, reutilizând sau direcționând aceste bunuri către piețele secundare. In plus, un proces Reverse Logistics eficient poate genera un avantaj competitiv și față de alți competitori printr-un serviciu complet: o politica de retur prietenoasă care faciliteaza achiziționarea, devenind mai plăcută si mai sigura pentru client.

Platforma Plin Tech
In mod normal, gestionarea retururilor este o activitate costisitoare, o activitate manuala intensă de identificare a produselor, riscând erori umane si imprecizii.
Pentru a depăși aceste puncte critice, Plin Tech a dezvoltat platforma hardware si software pentru gestionarea completa a retururilor provenite de la punctele de desfacere si canalele e-commerce.
Sistemul permite gestionarea rapidă si precisă, in modalitate asistată, fazele de identificare, control, calitate, sortare, si stocare a produselor returnate non conforme sau defectate.
Platforma se interfațează cu sisteme ERP/WMS pentru schimbul de informații necesare gestionării operative a returului (lista de comenzi retur autorizate, datele de baza ale articolului, localizarea si stocul magazinului).

Cum funcționează
Sistemul se bazează pe integrarea tehnologiei de autoidentificare și de sortare in măsura sa garanteze o gestionare eficientă a returului si a recondiționări.
Utilizatorul are la dispoziție o stație de lucru proiectată pentru a simplifica reorganizarea manuala , multi-referință și  mono-referința, cu ajutorul tehnologie put-to-light.
In momentul primirii mărfii, coletele sunt deschise și produsele sunt identificate prin citirea codurilor de bare. Un semnal luminos pus in apropierea recipientului de sortare îndrumă utilizatorul in depozitarea articolului in locația corectă. In acest fel e posibila sortarea produselor rapidă si precisă. In plus fiecare nou colet in parte este gata pentru a fi confecționat, garantând astfel o depozitare corectă  a mărfii.
Softul permite alegerea modalității de sortare in funcție de tipologia comenzi de retur: după verificarea conținutului coletului, aplicația face o analiza calitativă si cantitativă propunând diversele opțiuni de depozitare disponibile.

Avantaje

  • Rapiditate si precizie
  • Reducerea costului de gestiune
  • Anularea erorilor umane
  • Simplu de folosit, nu are nevoie de training
  • Integrare cu sistemele ERP

Pentru această soluție îți recomandăm

Echipamente cu sistem de operare Android pentru citirea codurilor de bare: terminale mobile, tablete industriale, tablete pentru vehicule (stivuitoare): Zebra, Honeywell, Panasonic, Getac și Datalogic.

Află mai multe

Imprimante Desktop, industriale, RFID, pentru carduri,pentru Kiosk, portabile,motoare de imprimare de la Zebra si Honeywell.

Află mai multe

Analiză funcțională pentru o aplicare corectă

În compania Plin Tech există o echipă de specialiști capabili să verifice potențialul de aplicare a acestei tehnologii printr-o analiză exactă a proceselor de producție ale clientului și a rentabilității dorite a investiției.

CONTACTEAZĂ-NE!